Kirkelige handlinger

Fødsel

Du som forældre behøver ikke give kirkebogsføreren besked. Kordegnskontoret vil normalt automatisk få besked fra hospitalet om at en lille ny borger er blevet født ind i sognet. Den almindelige procedure er, at jordmoderen udflylder en fødselsanmeldelsesblanket med oplysninger om forældre, barnets tildelte cpr. nr. o.l. og sender den til kordegnen i det sogn hvor moderen bor.

Dåb

Dåb aftales med den af præsterne, der har gudstjensten den pågældende dag barnet skal døbes - se oversigten over gudstjenester under "Kalender" i menuen.

Navn og bopæl på 3 til 5 faddere (mindst 2 foruden gudmor/gudfar).

Konfirmation

Konfirmandtilmelding 2021 senest den 30. september 2020 : Gå på forsiden/nyheder og tryk på linket med konfirmandtilmelding. Brug nem-id.

Konfirmationsforberedelse for unge i Sct. Mortens Sogn begynder typisk i 7. klasse om efteråret med konfirmationsafholdelse i det efterfølgende forår.

Præsterne kan oplyse de nærmere praktiske detaljer herom.

Er du konfirmand i år, er der på sitet konfirmation.folkekirken.dk masser af spændende og nyttig læsning.

 

 

Vielse

Vielse aftales med den præst, der skal foretage den. Efter at ægteskabspapirerne er ordnet på borgmesterkontoret på rådhuset i bopælskommunen, afleveres prøvelsesattest og evt. andre papirer til kordegnen eller præsten 

Begravelse / bisættelse

Dag og klokkeslet aftales med vedkommende præst, der skal medvirke i kirke eller på kapel. Dødsanmeldelse, dødsattest samt personlige papirer afleveres til kordegnen, evt. gennem en begravelsesforretning (bedemand).

NB! Brug af kirken er gratis ved kirkelige handlinger for medlemmer af Folkekirken.

 

'Sigurd fortæller Bibelhistorier' er hele seks udgivelser, hvor Sigurd Barrett fortæller Bibelhistorier. Det er Sigurds egen børnebibel og dvd med 24 bibelske fortællinger. Det er en CD med 26 helt nye sange og det er tre nodebøger: En sangbog, et korhæfte og en koralbog. 

Kernen i alle udgivelserne er Sigurd Barretts genfortælling af 24 centrale bibelske fortællinger målrettet børn og familier. På vanlig vis sker hans formidling af de vigtige beretninger og budskaber med stort engagement gennem musik, fortællinger og sammen med tøjdyr og dukker. 

www.sigurdsbibelhistorier.dk

Snapper er en ny onlineklub for børn og familier, hvor man sammen med Snapper kan gå på opdagelse i kristendommne og kirken.

I en række små film stiller Snapper de spørgsmål, som ethvert nysgerrigt barn kunne finde på at stille. Hun viser på sin egen finurlige måde rundt i kirken og gør noget af det svære forståeligt for børneører og -øjne.

Som medlem af klubben får barnet hvert år en hilsen på dåbsdagen. Forældre, bedsteforældre og faddere får også en hilsen to uger før, der minder om dåbsdagen, så man husker at fejre den og med inspiration til, hvordan man kan gøre det.

www.snapperklubben.dk